Foredrag/kirkehøjskole

Kirkehøjskolen er et samarbejde med Holmens Kirke og Frederiks Kirken og foregår i Garnisons Kirkes menighedshus
Pris: 300 kr. pr. semester. Tilmelding er nødvendig og skal ske til kordegnekontoret på tlf.: 33 91 27 06  eller e-mail: sll@km.dk

30. oktober 2021
kl. 10.00

Kunsten går i kirke: Christian Lemmerz

Kunstneren Christian Lemmerz er et nyere bekendtskab i kirkelig sammenhæng. Han blev landskendt, da han som medlem af Værkstedet Værst med sine grænsesøgende installationer udfordrede kunstbegrebet i en afsøgning af det mørklagte og fortrængte i vores kultur. Hans udsmykning til Lyngby Kirke viser en lyrisk side af kunstneren, samtidig med at alteret med sin taktile subtilitet og sine historiske referencer lægger sig i klar forlængelse af hans øvrige værk. Efter frokost kører vi i bus til Lyngby Kirke, hvor sognepræst Jørgen Demant vil vise rundt. Kirken rummer foruden alteret – fantastiske kalkmalerier.

For at se Kirkehøjskolens fulde program slå op under Kirkehøjskole i menuen.

27. november 2021
kl. 10.00

Kunsten går i kirke: Maja Lisa Engelhardts.

Maleren Maja Lisa Engelhardts kunst er kendt af kirkegængere over hele landet, da hun er blandt de nulevende kunstnere, der har udført flest kirkeudsmykninger. Med sin abstrakte ekspressionisme og sans for farvens emotionelle udtryksmuligheder har hun fortolket troens inderlighed og drama i et nutidigt billedsprog, der synes at ville omsætte evangeliernes sprog til penselsskrift.

For at se Kirkehøjskolens fulde program slå op under Kirkehøjskole i menuen.