Foredrag/kirkehøjskole

Kirkehøjskolen er et samarbejde med Holmens Kirke og Frederiks Kirken og foregår i Garnisons Kirkes menighedshus
Pris: 300 kr. pr. semester. Tilmelding er nødvendig og skal ske til kordegnekontoret på tlf.: 33 91 27 06  eller e-mail: sll@km.dk

25. september 2021

Kunsten går i kirke: Ulla Kjær

Dr. phil. i kunsthistorie og senior forsker ved Nationalmuseet Ulla Kjær indleder
efterårets kirkehøjskole med at besvare spørgsmålet: Hvad er det vi vil, kan og
må med kunsten i vore kirker?
I Gamle dage blev udsmykningen af kirkerne ofte købt og betalt af den lokale
rigmand, som derfor alene bestemte motiver og hvem, der skulle stå for udskæring
af prædikestol og alter. I dag er det en demokratisk beslutning i kirkernes
menighedsråd. Det kan så diskuteres, om menighedsrådene kan løfte
opgaven?
Flere steder vælger de den sikre løsning og går efter en kendt og benyttet kunstner
og udvælger motiver alle forstår. Andre menighedsråd vender 180 grader
og vælger eksperimenterende kunst, der kan være for abstrakt og dermed svær
at aflæse for beskueren. En tredje vej er at søge råd og vejledning hos det statslige
Akademiraad for kirkekunst.
Uanset hvad man gør, er det vigtig at mide om, at er kunsten først kommet ind,
er den svær at få ud igen.

30. oktober 2021

Kunsten går i kirke: Christian Lemmerz

Kunstneren Christian Lemmerz er et nyere bekendtskab i kirkelig sammenhæng. Han blev landskendt, da han som medlem af Værkstedet Værst med sine grænsesøgende installationer udfordrede kunstbegrebet i en afsøgning af det mørklagte og fortrængte i vores kultur. Hans udsmykning til Lyngby Kirke viser en lyrisk side af kunstneren, samtidig med at alteret med sin taktile subtilitet og sine historiske referencer lægger sig i klar forlængelse af hans øvrige værk.

27. november 2021
kl. 10.00

Kunsten går i kirke: Maja Lisa Engelhardts.

Maleren Maja Lisa Engelhardts kunst er kendt af kirkegængere over hele landet, da hun er blandt de nulevende kunstnere, der har udført flest kirkeudsmykninger. Med sin abstrakte ekspressionisme og sans for farvens emotionelle udtryksmuligheder har hun fortolket troens inderlighed og drama i et nutidigt billedsprog, der synes at ville omsætte evangeliernes sprog til penselsskrift.