Tirsdagsmøder

Tirsdagsmøderne arrangeres i et samarbejde mellem Kastelskirken og Garnisonskirken og foregår i Garnisonskirkens mødesal på Skt. Annæ Plads 4.

5. oktober 2021
kl. 14.00

Udlandsdanskernes brug af deres kirke er unik og kræver en høj og åben kirkedør. Ved Udlandsprovst Selma Ravn

I 6 år var jeg præst i Frederikskirken i Paris, en dansk oase et stenkast fra Triumfbuen, bag Danmarkshuset på Champ Élysées. Den danske Kirke i Paris er én af mange danske kirker i verden, hvor det danske er fortegn for både kirke- og kulturliv. Det handler om genkendelighed, om hjertesprog og samværskultur, om at mærke hvem man er i samtale med den anden, der nu er ens dagligdag. Min tid i Paris var ofte urolig, fuld af mening og rig på oplevelser. Kom og hør om at være dansk i det fremmede, om terror, gule veste og Corona, om frivillighed og overlevelse.

2. november 2021
kl. 14.00

Opera tilhører folket. Ved tenoren Peter Lodahl.

Tenoren Peter Lodahl har begejstret det internationale operapublikum, ikke mindst på de store tyske scener. Sammen med andre internationale stjerner som Bo Boje Skovhus og Morten Frank Larsen er han rundet af Herning Kirkes legendariske drengekor. Nu får vi historien om den fodboldglade dreng fra den jyske muld, der senest gennem sit innovative lederskab af den københavnske operafestival har gjort operaen folkelig langt ud over de traditionelle rammer. Peter Lodahl er sideløbende med sin sangerkarriere ny chef for Copenhagen Phil, og han vil bl.a. fortælle os om sin vision for, hvordan den klassiske musik kan opleves på helt nye præmisser.

7. december 2021

Lille koncert med Merete Westergaards trio

Lille koncert med værker af Ludwig van Beethoven: Trio opus 11 i Es Dur for klaver, klarinet og Cello og kompositioner af ægteparret Clara og Robert Schumann.