Tirsdagsmøder

Tirsdagsmøderne arrangeres i et samarbejde mellem Kastelskirken og Garnisonskirken og foregår i Garnisonskirkens mødesal på Skt. Annæ Plads 4.

1. december 2020

Salmer i den søde juletid. Ved Erik Norman Svendsen

Der er ingen tid, hvor så mange synger så meget som i juletiden. Både i kirke og hjem. Julens salmer er os kære, og samler os på tværs af generationer. Kom og hør om nogle af julens salmer og syng med. Det er biskop em. Erik Norman Svendsen, der fortæller om både kendte og mindre kendte julesalmer og synger for med organist Hans Westenholz ved flyglet.

5. januar 2021

Livet er altid et overrumplende mirakel! Ved præst Bjarne Lenau

”Livet vil modtages og elskes. Også når det ligner et absurd kaos og en
smertefuld fiasko. Ethvert menneske er andet end sine fejl og mangler, skyld
og skam. Kristendommen møder menneskelivets gådefuldhed med respekt,
nænsomhed og ydmyghed. Med hen imod 50 års præsteliv i henholdsvis
Kirkens Korshær og Horserød Fængsel sammen med udsatte og indsatte på
randen af eksistensen fortæller Bjarne Lenau Henriksen om, hvorfor han tror,
ethvert menneske har en suveræn værdi, og hvorfor vi er hinandens daglige
nødvendighed i alle forhold.”

2. februar 2021

Vejen fra ide til bog. Ved redaktør Charlotte Ekstrand, Forlaget Eksistensen

Når forfatteren har en ide, går han til forlagets redaktør. Når redaktøren har en ide, går hun til forfatteren. Den seneste række udgivelser fra Eksistensen under navnet “Kristendommen ifølge …” er en af Charlotte Ekstrands mange ideer, hvor hun selv er ude og finde skribenterne. Derfra er vejen langtfra lige, for der er tidsfrister og bogstavtyper, økonomi og forside, bagsidetekst og papirvalg. Boldene, der skal falde på plads, er mange inden du kære læser, har bogen i din hånd.

2. marts 2021
kl. 14.00

Udlandsdanskernes brug af deres kirke er unik og kræver en høj og åben kirkedør. Ved udlandsprovst Selma Ravn

I 6 år var jeg præst i Frederikskirken i Paris, en dansk oase et stenkast fra Triumfbuen, bag Danmarkshuset på Champs Élysées. Den Danske Kirke i Paris er én af mange danske kirker i verden, hvor det danske er fortegn for både kirke- og kulturliv. Det handler om genkendelighed, om hjertesprog og samværskultur, om at mærke hvem man er i samtale med det andet, der nu er ens dagligdag. Min tid i Paris var ofte urolig, fuld af mening og rig på oplevelser. Kom og hør om at være dansk i det fremmede, om terror, gule veste og Corona, om frivillighed og overlevelse.