Tirsdagsmøder

Tirsdagsmøderne arrangeres i et samarbejde mellem Kastelskirken og Garnisonskirken og foregår i Garnisonskirkens mødesal på Skt. Annæ Plads 4.

2. marts 2021
kl. 14.00

Udlandsdanskernes brug af deres kirke er unik og kræver en høj og åben kirkedør. Ved udlandsprovst Selma Ravn

I 6 år var jeg præst i Frederikskirken i Paris, en dansk oase et stenkast fra Triumfbuen, bag Danmarkshuset på Champs Élysées. Den Danske Kirke i Paris er én af mange danske kirker i verden, hvor det danske er fortegn for både kirke- og kulturliv. Det handler om genkendelighed, om hjertesprog og samværskultur, om at mærke hvem man er i samtale med det andet, der nu er ens dagligdag. Min tid i Paris var ofte urolig, fuld af mening og rig på oplevelser. Kom og hør om at være dansk i det fremmede, om terror, gule veste og Corona, om frivillighed og overlevelse.

4. maj 2021
kl. 14.00

Vejen fra ide til bog. Ved redaktør Charlotte Ekstrand, Forlaget Eksistensen

Når forfatteren har en ide, går han til forlagets redaktør. Når redaktøren har en ide, går hun til forfatteren. Den seneste række udgivelser fra Eksistensen under navnet “Kristendommen ifølge …” er en af Charlotte Ekstrands mange ideer, hvor hun selv er ude og finde skribenterne. Derfra er vejen langtfra lige, for der er tidsfrister og bogstavtyper, økonomi og forside, bagsidetekst og papirvalg. Boldene, der skal falde på plads, er mange inden du kære læser, har bogen i din hånd.